Ljus och mörker

Solen visar sig från en vänligare sida här på Lady Ninjas. Vi bor ju “bakom berget” så från någon gång i oktober till en bit in i februari når solens strålar inte riktigt ner till marknivå på vår tomt. Nu, i början av mars når den äntligen inte bara ner till marken, en stund varje förmiddag tittar den till och med in genom fönstret på dörren som leder ut till hundarnas del av trädgården och ner på golvet närmast innanför. Där samlas hundarna för att lapa sol de dagar, som idag, den 9 mars, när det är tämligen molnfritt.

Mörkret står Putins trupper på offensiv inne i Ukraina, för. Ännu drabbas vi personligen inte så hårt, det har blivit dyrare, betydligt dyrare, att köra bil, och bor man som vi, i glesbygd, då är man hänvisad till att köra bil om man vill besöka familj, vänner, veterinär, matbutik – ja, för allt egentligen, utom soptunnan och postlådan, ligger bortom gångavstånd och det mesta därtill även bortom cykelavstånd om man nu till äventyrs tycker att det är OK att cykla med en 18kg-påse hundmat på pakethållaren. Vi känner kanske därtill att som ett par, 60+ och 70+, vi litet har passerat förbi åren då vi tyckte det var ett trevligt avbrott i vardagen att cykla ett par mil för att handla, ens dagar då vägen är isfri och luften varmare än +/- 0.

Ett litet kennelmörker blev vinterns löpomgång – vi lyckades inte få till erforderliga veterinärkontroller för att kunna genomföra tänkta parningar mitt i jul- och nyårsledigheterna, så, inga vår-/sommarvalpar blir det,

Ljusare ser framtiden ut, om nu bara virus och krigsherrar kan ge oss andrum, då vi har gott hopp om att Merja och Nettan kommer att löpa i juli/augusti nästa gång – med gott hopp om farbara vägar till både veterinärer och de stiliga tibbeherrar som vi valt ut.